Türk Telekom Medya Merkezi

‘İnternetle Hayat Kolay’ 5 yılda yüzbinlerce insanın hayatını değiştirdi
27 Nisan 2019

‘İnternetle Hayat Kolay’ 5 yılda yüzbinlerce insanın hayatını değiştirdi

‘İnternetle Hayat Kolay’ dijital uçurumun kapanmasına yardımcı oldu, 5 yılda yüzbinlerce insanın hayatını değiştirdi

 

Türk Telekom’un, İnternetle Hayat Kolay projesi 5 yılda birçok başarı hikâyesine imza attı

 

  • Türk Telekom’un kurumsal sosyal sorumluluk projesi, İnternetle Hayat Kolay 2014’ten bu yana süregelen 5 yıllık ilk fazında, 300’den fazla gönüllü ile çoğu kadın olmak üzere 50 bin katılımcıya internet okuryazarlığını öğretti. Aldıkları eğitimler sonrasında ülke sınırlarını aşan; Japonya’dan, Amerika’ya ürettikleri el işi ürünlerini satan kadınlar birer başarı örneği oldular.
  • Proje kapsamındaki eğitimlerde; temel internet kullanımı, güvenli internet, e-devlet, e-nabız, internet bankacılığı ve online alışveriş, satış gibi internetin hayatı kolaylaştıran yönleri öğretildi. Eğitimler sadece katılımcıların değil, aile bireylerinin ve çevrelerinin de internetin avantajlarını daha etkin tanımalarında ve bilinçli kullanmalarında yardımcı oldu.
  • Projenin yeni döneminde kadınların üretime ve istihdama katılım oranlarını yükseltme hedefiyle ülke kalkınmasına desteklerini sürdüreceklerini belirten Türk Telekom CEO’su Dr. Paul Doany, “Türkiye’deki internet kullanımının yüzde 72’ye çıkması adına İnternetle Hayat Kolay gibi projeler büyük önem taşıyor. Ülkenin dijital dönüşümünü destekleyen projemizin 5 yılını önemli başarı hikayeleri ile tamamlamanın gururunu yaşıyoruz. Önümüzdeki dönemde de kadınlarımıza verdiğimiz desteği devam ettirerek üretime ve istihdama katılım oranlarını yükseltmek için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

 

Türk Telekom, Habitat Derneği ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ile olan işbirliği kapsamında yürüttüğü kurumsal sosyal sorumluluk projesi İnternetle Hayat Kolay’ın 5 yılda elde ettiği başarı hikayelerini paylaştı. İnternetle Hayat Kolay projesi ile 2014 yılından bu yana kalkınmada öncelikli illerdeki kadınlar başta olmak üzere henüz internetle tanışmamış veya yeterince tanımayan bireylere internet okuryazarlığı eğitimleri verildi. Sürdürülebilir ekonomik büyüme ve toplumsal kalkınma için temel itici güç olan bilişim teknolojilerinin herkes tarafından erişilebilir olması hedefi ile yola çıkan Türk Telekom, proje kapsamında Türkiye’nin 81 ilinde yüzde 61’i kadın olmak üzere 50 bin kişiye yüz yüze internet okuryazarlığı eğitimleri verdi. 300’den fazla gönüllü eğitmen, proje katılımcılarına e-devlet ve e-nabız hizmetlerini kullanma, online bankacılık, internetten alışveriş yapma, sosyal ağları kullanma gibi temel internet kullanımının yanı sıra; işlerini internette daha geniş kitlelere tanıtma ve duyurma, satış yapma, internette bilgi edinme, haber okuma gibi internetin hayatı kolaylaştıran diğer fonksiyonlarını da öğretti.

 

İnternetle Hayat Kolay’da sıra yeni projelerde!

 

Türk Telekom CEO’su Paul Doany, TÜİK verilerine göre, 2014’ten bu yana Türkiye’deki internet kullanımının yüzde 48’den yüzde 72’ye yükseldiğine ve kadınların internet ile bilgisayar kullanım oranlarının sırasıyla, yüzde 38’den yüzde 65’e ve yüzde 39’dan yüzde 50’ye çıktığına dikkat çekti. Doany, internet kullanımı oranlarının artmasında ve farkındalık sağlanmasında Türk Telekom’un da kurumsal sosyal sorumluluk projesi olan İnternetle Hayat Kolay gibi çalışmaların büyük önem taşıdığına değinerek; Türkiye’nin doğusu ile batısı, kentsel bölgeleri ile kırsal bölgeleri arasında gözlemlenen dijital uçurumun kadınların işgücüne katılım oranlarında da kendini gösterdiğine dikkat çekti. Türk Telekom CEO’su Dr. Paul Doany, “Projenin beş yıllık süresi boyunca Türkiye’nin dijital dönüşümü kapsamında ülkenin bilgi toplumuna geçiş sürecine, elde ettiği büyük başarılar ile önemli ölçüde katkı sağlayan İnternetle Hayat Kolay projesinin yeni döneminde de kadınlara olan desteğini sürdüreceğini açıklamanın mutluluğunu ve heyecanını yaşıyorum. İnternetle Hayat Kolay projesini başarıyla tamamlamamızın ardından yeni döneminde kadınların bilgi ve iletişim teknolojilerini kullanım kapasitelerini yeni projelerle geliştirip zenginleştirerek üretime ve istihdama katılımlarını artırmayı hedefliyoruz” dedi. Dünya ve Türkiye basın gündeminde sıkça yer alan, dünyanın en prestijli kuruluşları tarafından “En İyi Sosyal Sorumluluk Projesi” seçilen, Birleşmiş Milletler’in “Business Call to Action” ve 2018’deki G20 Zirvesi Kapsayıcı İş Modelleri Raporu’na örnek proje olarak giren İnternetle Hayat Kolay projesi yeni döneminde kadınlara verdiği desteği sürdürecek.

 

Diğer Basın Bültenleri ve Görseller